Re-Activa't + 45

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni promou polítiques actives d’ocupació amb l’objectiu d’incrementar l’activitat econòmica i augmentar la inserció laboral, especialment dels col·lectius amb dificultats específiques d’inserció i en situació de risc o exclusió social, com les persones aturades de llarga durada majors de 45 anys. Les dades d’atur són particularment elevades pel que fa al col·lectiu dels 45 als 64 anys, sobretot en el cas de dones de 55 a 64 anys.

El programa ocupacional RE-ACTIVA’T + 45 és un projecte contra la pobresa i l’exclusió social per a la millora de les condicions i estils de vida de les persones aturades de llarga durada majors de 45 anys. Pretén encarar la complexitat i les dificultats amb la que es troba aquest col·lectiu per reincorporar-se al mercat laboral, amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat, mitjançant accions per a la inserció laboral que es configuren en funció de les habilitats i competències professionals d’aquest col·lectiu, així com de les necessitats del mercat laboral. En aquest sentit, s’han implementat itineraris formatius per a la inserció laboral en àmbits com:

  • Ajudant de cuina.
  • Manteniment d’edificis.
  • Serveis de neteja.

Objectius estratègics:

  • Afavorir la plena ocupació a través de la intermediació entre les empreses del municipi i les persones aturades de llarga durada majors de 45 anys.
  • Contribuir a la requalificació dels perfils professionals a través de l’orientació laboral i la formació.
  • Possibilitar l’autoocupació i l’emprenedoria com una opció viable.
Image

Please publish modules in offcanvas position.