El programa Reactiva't és un programa que preten promoure la inserció laboral de persones aturades de llarga durada majors de 45 anys o que volen una millora laboral i potenciar habilitats i competències personals per facilitar la recerca.

Objectius estratègics

  • Afavorir la plena ocupació a través de la intermediació entre les empreses del municipi i les persones aturades de llarga durada preferentment majors de 45 anys.
  • Contribuir a la requalificació dels perfils professionals a través de l’orientació laboral i la formació.
  • Possibilitar l’autoocupació i l’emprenedoria entre el col.lectiu diana com una opció viable.

PROJECTE COOPERATIVES SOCIALS ATURATS LLARGA DURADA


La idea de la creació de les cooperatives neix de les oportunitats de mercat de la població de Calonge-Sant Antoni, una població turística amb un elevat nombre de segones residències i un ampli ventall de comunitats de propietaris, la majoria gestionades per més de 15 agències immobiliàries, les quals requereixen en un moment o altre de serveis tant de manteniment dels habitatges, com de serveis de neteja dels mateixos, incrementat en temporada turística pel lloguer turístic, però no només durant aquesta època, sinó que amb possibilitat d’extensió a tot l’any.

El dispositiu anava dirigit a paletes, pintors, lampistes… (sector construcció) aturats amb l’objectiu de promoure que s’estableixin com a autònoms per tal de realitzar petites tasques en combinació amb altres professionals relacionats; a partir d’aquesta idea inicial, es va plantejar l’opció que els participants s’unissin en forma de cooperativa, idea que ells van acceptar de forma immediata i amb molta motivació.

A mitjans de l'any 2017, neix la cooperativa REMAIN, una empresa de resormes i manteniments integrals de cases, comunitats i empreses.

A partir d’aquesta primera actuació, i en vistes del seu bon funcionament fins el moment, s’ha plantejat la creació d’una segona cooperativa, en aquest cas, del sector de la neteja, (relacionat especialment amb el sector hoteleria)

Aquest projecte, es promou gràcies a la col.laboració de la Diputació de Girona, concretament al programa "projectes singulars".
AJUNTAMENT DE CALONGE

Horari: Divendres de 10h a 14h. Demanar cita prèvia

Plaça de la Concordia, 7

17251 Calonge

Tel. 972 66 03 75

ocupacio@baixemporda.cat

Please publish modules in offcanvas position.