Image

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni promou polítiques actives d’ocupació amb l’objectiu d’incrementar l’activitat econòmica i augmentar la inserció laboral, especialment dels col·lectius amb dificultats específiques d’inserció i en situació de risc o exclusió social, com les persones aturades de llarga durada majors de 45 anys. Les dades d’atur són particularment elevades pel que fa al col·lectiu dels 45 als 64 anys (34’29%), sobretot en el cas de dones de 55 a 64 anys (26’99%) (dades de gener de 2020 - Idescat).

El programa ocupacional RE-ACTIVA’T + 45 és un projecte contra la pobresa i l’exclusió social per a la millora de les condicions i estils de vida de les persones aturades de llarga durada majors de 45 anys. Pretén encarar la complexitat i les dificultats amb la que es troba aquest col·lectiu per reincorporar-se al mercat laboral, amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat, mitjançant accions per a la inserció laboral que es configuren en funció de les habilitats i competències professionals d’aquest col·lectiu, així com de les necessitats del mercat laboral. En aquest sentit, s’han implementat itineraris formatius per a la inserció laboral en àmbits com:

  • Ajudant de cuina.
  • Manteniment d’edificis.
  • Serveis de neteja.

Objectius estratègics:

  • Afavorir la plena ocupació a través de la intermediació entre les empreses del municipi i les persones aturades de llarga durada majors de 45 anys.
  • Contribuir a la requalificació dels perfils professionals a través de l’orientació laboral i la formació.
  • Possibilitar l’autoocupació i l’emprenedoria com una opció viable.

Please publish modules in offcanvas position.